вторник, 13 ноември 2012 г.

Ретро полъх

Поводът за днешната публикация е картичката, която направих за рождения ден на моя колежка и приятелка. Хрумна ми, че е удачно картичката да съчетава елементи от ежедневието на работещото момиче, но в същото време ми се щеше да е нежна и много женствена.


 Според мен металните елементи в картичката наистина се получиха добре.  Начинът на правене на закачалката и горната част на роклята заимствах от този блог. Хартиите са от блокчето на Prima Romance Novel. Стори ми се, че ще се получи интересно, ако за закопчаването на плика използвам безопасна игла Върху нея допълнително прикрепих няколко мъниста. В тази връзка не мога да не се поздрава за находчивостта при закупуването на комплекта клещи за фина механика от магазин LIDL- бяха ми много полезни при правенето на закачалката и украсата на безопасната игла. 
Долната част на роклята е направена от салфетка - остатък от същата салфетка, която ползвах за тази картичка. Май мога да поставя своеобразен рекорд за брой картички, направени с една салфетка :)
Надписът горе е принтиран върху хартия. После изрязах буквичките на ръка и състарих крайчетата с дистрес мастило "Черни сажди" (май ми е любимото).
Смятам да включа картичката в ноемврийското предизвикателство на Двете елши - "Отминалото време"
Хубав и усмихнат ден на всички!

6 коментара:

  1. Чудесна е станала, Ели!!! Всеки един детайл е прекрасен!

    ОтговорИзтриване
  2. Много е хубава! Харесва ми как се е получило с безопасната игла :), а закачалката е перфектна.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна картичка! Много е ефектна!

    ОтговорИзтриване
  4. Много нежна и много красива картичка!

    Благодаря, че се включи в предизвикателството на Двете елши този месец!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер красива картичка, харесват ми всичките мънички детайли, които хем не се натрапват, хем я правят толкова завършена!
    Благодаря, че се включи в ноемврийското предизвикателство на Двете Елши!

    ОтговорИзтриване