вторник, 23 октомври 2012 г.

Отново паяци ІІ

Миналата година по същото време бях обсебена от паяците. Не съм им голям фен в реалния живот, даже обратно,  но като декоративни елементи се оказаха доста благодатна основа за хелоуински проекти. И тъй като вече доста съм задълбала в темата, реших че по-лесно ще е да следвам същата посока. Така се стигна до създаването на новото поколение хелоуински сладури. Ето за какво говоря:

Фонът на картичката е оцветен с дистрес мастила-див мед и черни сажди. Използвах допълнително фонов печат и черна ембосинг пудра. Шевовете този път са направени на ръка.
За паячето са необходими една черна телена пръчка, единн помпон с диаметър 2 см, две очички и пистолет за топъл силикон.  Може да го направите по този начин:

Първоначално пръчката, която е с дължина 30 см, се реже на четири. Четирите къси пръчици се усукват в средата и отгоре със силикон се залепя помпона. После се залепят и очичките и се оформят пипалцата като всяка от пръчиците се извива изцяло първо леко нагоре, а после около 1 / 3 от дължината надолу. И готово. За разкош може да се прибави панделка или папийонка, в зависимост от предпочитанията за пол. Мисля, че са подходящи и за направа на брошки.

Ще включа картичката в следните предизвикателства:
Хоби предизвикателство №24 - „ТЪМНО и/или ТИНЕЙДЖЪРСКО”
Simon Says Stamp  - Joy's Eerie Inspiration
Хубав и усмихнат ден!


15 коментара:

 1. Леле, какъв сладур! При това с панделка.
  Картичката ти е страхотна, но последната снимка направо я засенчва :-)

  ОтговорИзтриване
 2. Ха ха - уникално сладък е този паячко! Картичката е страхотна, макар да не съм особен фен на този празник ;) Тази тел откъде може да се намери?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Моята е от миналата година от магазина на Ем Арт в София. Имат и интернет магазин, но не виждам в момента такава тел в черно, има в други цветове - http://www.mart-bg.com/. Мисля, че по едно време и в Слънчоглед имаше, помпоните също са от там.

   Изтриване
 3. Обичам паяци! Страхотна картимка!

  ОтговорИзтриване
 4. Ах,колко са сладки!Този с панделката така ми намига ;) А катричката е с прекрсано настроение за Хелоуин.Благодаря,че я сподели в Тъмното-тинейджърско-хоби предизвикателство!

  ОтговорИзтриване
 5. This is too cute for words! That dimensional spider is just adorable, and I love teh shaing you did around the edges.. just gorgeous! Thank you for playing along in 'Joy's Eerie Inspiration' challenge over at the Simon Says Stamp challenge blog! xx

  ОтговорИзтриване
 6. И аз хич не ги обичам паячетата в реалния живот, но пък на такива проекти много ги харесвам. А ти си успяла да направиш не само страхотни паячета, но и една наистина уникална картичка с единия от тях.

  ОтговорИзтриване
 7. Ох..наистина са уникални и се ухилих широко в този час на твоята картичка. Толкова свежа, тинейджърска и закачлива..Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство 23- "Тъмна и/или тинейджърска" картичка, зададено от KalySto.

  ОтговорИзтриване
 8. Страхотна картичка! А паячето е просто жестоко! Мерси, че сподели тази прекрасна идея с нас!

  Благодаря ти, че се включи в предизвикателството на Двете елши!

  ОтговорИзтриване
 9. Много симпатично паяче и прекрасна картичка!
  Благодаря, че се включи в октомврийското предизвикателство на Двете Елши!

  ОтговорИзтриване
 10. Хе-хе, какъв пухкав сладур :) И много...о страшен разбира се ;)

  ОтговорИзтриване