сряда, 22 февруари 2012 г.

Монохромен таг, ама не съвсем

Напоследък публикациите ми отразяват първите опити с дадена техника или в даден стил. Днешната не прави изключение. Просто има неизчерпаем обем нещица за правене, които ме провокират. Ето го и моя първи таг:
За тага съм използвала първия си печат (не броя печатите, които бяха като подарък със списание Creativity), който ми служи вярно вече цели два месеца и е в основата на още два проекта –този и този. Оказа се доста приспособим. Просто в случая една от пеперудите беше заменена със сърце. Имах късмет, че буквичките I и U са близо една до друга и посредством замяната се получи I сърце U. Използвах много светло сив и сив релефен картон, а сърцето, разбира се, е червено и поръсено обилно с брокат. Релефният картон не се оказа най-добрата основа за печати, но просто не разполагах с други картони в подходящи цветове. Първоначално смятах буквичките I и U също да са червени, но тогава върху тага щеше да има три акцента, а не само един, каквото е изискването на третото предизвикателство на Miss Emerald (споменах ли, че почерпих вдъхновение от нейната тема и цветова комбинация?).
Тъй като светло сивият картон на снимките изглеждаше почти бял, снимах тага и на бял фон и включих снимката в колажа.

Ще включа тага във февруарското предизвикателство на Двете елши, в Забавлятелство Четвърто: "Любов ли бе да я опишеш", в КФП № 104 "Пеперуди" и естествено в третото предизвикателство на Miss Emerald.

8 коментара:

  1. Много симпатична идея за почти скритото послание! Поздравления!
    И едно леко уточнение - по принцип когато има изискване за монохромност се допуска включването на неутрален цвят към основния.

    ОтговорИзтриване
  2. Не знаех! Благодаря за инфото, ще ми е полезно за друг път :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ели, много е хубав тага ти, печатът е разкошен с това загатнато послание! И пеперудките, които си добавила страхотно се вписват!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е вълнуващо да пробваш нови техники и комбинации. Аз също го правя почти с всяка картичка. Невероятно предизвикателство е. Нямам търпение да видя следващото ти вдъхновение.

    ОтговорИзтриване
  5. О, радвам се, че съм те вдъхновила! А какво идейно вдъхновение само те е споходило! Вече няколко пъти го разглеждам и се възхищавам на идеята с буквичките и сърцето, прекрасна хрумка!
    Благодаря ти, че се включи и в Предизвикателство №3!

    ОтговорИзтриване
  6. Много красив таг!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотен таг! Толкова стилен и изчистен! Чудесно се е получило!
    Мерси, че участваш в предизвикателството на Двете елши!

    ОтговорИзтриване
  8. Харесва ми как прилагаш хартията и самия ти стил на работа. Надявам се скоро да видя още много композиции от теб. Много добре правиш картички, мисля, че не трябва да спираш. Както гласи един крафтерски девиз: " Не спирам да творя! ". Само напред.

    ОтговорИзтриване