събота, 21 декември 2013 г.

Закъснял лексикон и коледни сладки

Брей как тече времето! Бързо и неусетно. Докато се огледам и годината приключила... Много неща се случиха. Други пък не се случиха-куража ми не достигна или пък разума надделя. Абе, сигурно е за добро. 
Преди доста време получих покана за попълване на лексикон от Джиджи и ха днес, ха утре, така и не успях да го попълня навреме. Все пак не съм се отказала и voilà, моите отговори:
1. Коя школа в кардмейкинга ви е любима?
 Хм, май нямам. Важно е дали една картичка ми харесва като цялостно излъчване, дали в нея има нещо неповторимо или някаква закачка, дали в нея е вложена някаква идея.  Мисля, че имам любими картички от всички стилове. Все пак ми се струва, че Clean and Simple стила е най-труден и най-въздействащ - ето пример с една от любимите ми картички
2. Кои са 5-те крафт материали, които обичате най-много (must-haves), без тример, скалпел, лепило, линия и ножица, естествено? :) 
Мастила, ембосинг пудри, клинг печати, брадс и ...канап :)
3. Има ли техника, стил или декоративен елемент, който не харесвате или ви е втръснало да виждате по картички? 
Не бих казала. Повечето работим със сходни материали, но въпреки това подходът е различен и повечето картички придобиват свой облик и атмосфера.
4. Топ 3 на любимите ви кардмейкъри - родни или чужди.
Ей тук вече съм затруднена да отговоря. Следя около 250 блога и сигурно поне 30 от тях са в личната ми топ-класация и затова ми е трудно да номинирам само три :) 
5. Любимо блокче/серия дизайнерски хартии?
Любими са ми блокчетата на My Mind's eye-сериите Indie Chic, Fine and Dandy, Six by six
6. Любим youtube канал, свързан с кардмейкинг?
С удоволствие гледам клипчетата на Gabrielle Pollacco
7. Искате ли да сте част от дизайн тийм и кой?
Всъщност не, защото нямам физическа възможност.Правенето на картички ми е за удоволствие и  за почивка от останалите ангажименти. Участието в дизайн тийм е свързано с голяма отговорност, спазване на срокове и допълнителни задачи, които ми е трудно да поема, при условие, че вечер се прибирам от работа около шест. Ходенето на работа от една страна осигурява средствата за закупуване на материали, но от друга изяжда времето за творчество :)
8. Любим автор на диджита? Ако не използвате, тогава любим печат?
Сравнително рядко използвам диджита. Любими са ми гумените печати на Gorjuss
9. Любима игра?
Не играя компютърни игри и карти, нооо...на федербал съм много добра :)
10. С какво обичате да се глезите?
Размечтах се. Не мога да се концентрирам, че да отговоря на въпроса. Мечтая си за следобед в спа-център и спокойствие...


Това бяха моите отговори в лексикона на Джиджи. Само искам да й кажа още: 
Джиджи, извинявай, че се забавих толкова с попълването!
Тъй като "спама" с лексикона сред картичкоправещите тръгна от мен, ми се струва, че със сегашното попълване слагам своеобразен край на играта :)
И да използвам случая да ви почерпя виртуално с меденките, които правихме с децата за благотворителния базар в училище: Предстои ни правенето на сладките и за вкъщи, така че ще имам да показвам...
Това е всичко от мен. 
Благодаря, че наминахте!
Хубави и светли празнични дни!

1 коментар: