неделя, 21 юли 2013 г.

В отговор на едно предизвикателство и ...

Ето че най-накрая лятната отпуска вече е факт! Още не съм се отърсила от ежедневния работен ритъм /вчера по навик се събудих в 6.30 сутринта, пък беше събота, а днес един бетоновоз от 6. 45 вдига ужасен шум навън/, но се надявам скоро и това да стане. Набелязала съм сериозни мерки в тази насока.
Преди известно време /олеле, колко време е минало/ една много мила  дама -  Ваклина от Viki's blog -  ми отправи предизвикателство да се включа в игра от типа на "Предай нататък". Целта на играта е подобна на тази на някогашните лексикони,  дето ги попълвахме като ученици - чрез отговори на зададени въпроси предизвиканият да разкаже малко повече за себе си. Предизвиканият трябва да отговори на 10 зададени му въпроса, след което да отправи предизвикателство към други десет блогъри, всеки от тях с по - малко от 200 последователи, като им зададе десет свои въпроса и посочи линк към блога, който го е предизвикал. Освен за лексикон, правилата на играта предизвикват асоциация и за блогърски спам -шегувам се, разбира се :)))
Ето и моите искрени и лични отговори на въпросите, зададени от Вики
1. Доколко си луда и помага ли ти това да оцелееш в ежедневието си?
Изобщо не съм луда - напротив, вземам решения след обстойно премисляне и сериозен диалог с вътрешното  "аз". Давам си сметка, че някои мои постъпки може да не изглеждат съвсем нормални, но това е само на пръв поглед - ако не съм имала време за обмисляне, то моментната преценка е съгласувана с усещанията ми, които досега не са ме подвеждали. Най-важното, което определя действията ми, е вътрешното спокойствие - мисля, че ако изгубя него,  въпросът наистина би опрял до оцеляване.
2. Как се справяш със стреса?
 Предимно с движение - 20 минути йога сутрин, 2 - 3 пъти седмично обилно потене в залата и понякога плуване. Чаша вино и вкусна вечеря или пък хубаво кафе с торта  също ми действат добре и без да съм стресирана.
3. Мислиш ли, че някой ден темата на блога може да се превърне в твоя професия?
По-скоро не. Правя картички само за най-близките роднини, приятели и колеги  и то само когато ми е приятно. Когато съм преуморена или притисната от времето, нещата не ми се получават добре, а един професионалист би трябвало да се справя с подобни ситуации.  По поръчка съм работила само за най-близките си приятели  и си мисля, че ако разчитах на препитание от правене на картички, част от удоволствието от заниманията щеше да се изгуби. Финансовата страна също не е за пренебрегване - обикновено правя една картичка за около 4-5 часа, понякога и повече, пък продажната цена на тези артикули не е много висока, т. е. щях да имам сериозни затруднения да издържам фамилията и да си набавям материалите за хобито. 
4. Песента, която като чуеш, импулсивно започваш да танцуваш

5. Песента, която те просълзява

6. Море или планина?
Хм, и двете! Май по-скоро море.
7. Какво те вади от равновесие?
Най - вече дефицитът на морал в отношенията между хората. 
8. Питала ли си се някога "Какво би било, ако..." или за изборите които правим и какво щеше да стане ако беше направила другия избор?
Не вярвам да има човек, който не го е правил. Вярната преценка за нещата идва винаги след време. Хубавото е, че по - често си казвам: "Добре, че нещата се развиха по този начин..."  
9. Съжаляваш ли за нещо?
Мдаа, че не съм се научила да свиря на някакъв инструмент. Но никога не е късно - може би някой ден  ще се запиша на уроци по пиано :)
10. Колко много ме обичаш от 1 до 10 :):):)
10!

И сега на свой ред ще предизвикам....
1. шМи от Being shMe;
2. MaDe от Handmade by Made;
3. Маги от I'm a dreamer;
4. Джиджи от JIJI Cards;
5. Анелия от nekezova.blogspot.com;
6. Валя от Valchen's craftworks;
7. Мария от Блогът на Мария.

И аз като Вики спирам до № 7. Крафтърското ни пространство не е чак толкова голямо и ако играта се разпространи, момичетата, които се включват по-късно, ще имат затруднения да намерят хора, на които да предадат щафетата :)

А ето и моите въпроси:

1. Какво те прави щастлива
2. Опиши съвършения ден за теб
3. Има ли дума, с която идентифицираш личността си
4. Какво  те вдъхновява 
5. Имаш ли други хобита извън темите на блога
6. Има ли песен, която никога не ти омръзва да слушаш
7. Кой е човекът, който най-силно ти е повлиял
8. Кое е най-интересното място, на което си била
9. Имаш ли домашен любимец
10. За какво мечтаеш

Това е от мен. Ваш ред е, момичета :)

7 коментара:

 1. Колко много си приличаме! Благодаря ти за удоволствието да го разбера :) It's raining man и i will survive веднага ме вдигат на крака :))))
  Поздрави от мен,
  Вики

  ОтговорИзтриване
 2. Еха, каква приятна изненада! С удоволствие ще се включа! Днешните деца не знаят що е лексикон, а като се замисля аз колко такива съм попълнила.......

  ОтговорИзтриване
 3. Ели, как ме изненада! Направо ме върна в ученическите ми години. ;) Ще се постарая да се включа.

  ОтговорИзтриване
 4. Йехаааа, Ели, много се радвам, че аз съм едно от 7-те приятелчета, на които си решила да предадеш лексикона. :P Включвам се с огромен кеф! :)))) <3 Изчетох всичко, което си написала, и само потвърди убеждението ми, че лексиоконите разкриват много интересна част от човека. :)))) <3 Благодаря за предизвикателството! :))))

  ОтговорИзтриване
 5. Ели, вчера се върнах от почивка и затова досега не съм отговорила на твоето лексиконче:-)

  ОтговорИзтриване
 6. :)
  Току що се прибрах от моренцето и изненадата ми беше огромна...благодаря! Някой от следващите дни ще "попълня лексикона" :) с голямо удоволствие, но не съм убедена, че след толкова време са останали цели 7 а любими блога, на чиито собственички да предам идеята.
  Беше ми интересно и много приятно да прочета повече за теб, благодаря!

  ОтговорИзтриване
 7. Малко се забавих, но...
  http://maria-mood.blogspot.com/2013/08/blog-post.html

  ОтговорИзтриване