понеделник, 11 юни 2012 г.

Блог дизайн интерпретации

Преди известно време Марианка, моя приятелка, ме провокира да направя картичка по снимката на хедъра на блога. Тогава се замислих за възможната техника, която мога да използвам, но някак си отложих за неопределено време начинанието. И не след дълго Течето обяви своето предизвикателство при Картичкофуриите - Картичка по блог дизайн. Провокацията стана двойна и вече нямаше мърдане-трябваше да се пробвам.
След първите не чак толкова успешни опити ми хрумна идеята да сменя дизайна на блога (и без това от известно време го обмислям). Да, ама тогава нямаше да успея в предизвикателството на Марианка. Пък и нямам алтернативно изображение, което да отговаря на името на блога и да ми харесва достатъчно. Сегашната снимка е правена в с. Емен и до известна степен предопредели името.

След серия от опити да регистрирам кратко и лесно запомнящо се име, което не е свързано непременно с една област (защото тогава все още се колебаех какви точно ще е тематиката на блога) се оказа, че вече съм закъсняла и тези имена са заети, поради което даже и малко на шега написах сегашното леко префърцунено име, което, разбира се, се оказа свободно (първо пробвах само с Lavender Dreams, ама ударих на камък).
Преди време бях попаднала на урок за изработване на лавандулов цвят. Казах си, че отдавна не съм правила куилинг картички и не е лошо да се пробвам. За направата на цветето ползвах указанията в урока. За пеперудата импровизирах - нарисувах я и започнах да лепя отгоре. Казах си, че е добре, че имам да правя само едно крило, защото определено щях да се затрудня да направя две еднакви. За основа използвах ръчно правена хартия (стана по-светла отколкото очаквах), а фонът е направен с печат и бяла ембосинг пудра.
По време на правене на картичката ми хрумна, че майсторите на куилинг, с търпението и точността си, вероятно с лекота биха намерили признание и на друго поприще...като снайперисти например :)
А после направих и по-свободна интерпретация на темата:
Цветовете не съответстват напълно на цветовете на блога, но като цяло ми се струва, че отговаря на идеята. И цветчетата и пеперудата са релефни, но на снимките не си личи. На живо картичката изглежда доста добре, но май този път се провалих със снимането.
Разбира се, ще включа картичките в  КФП 119 - Картичка по блог дизайн.
Това е от мен.
Хубав и усмихнат ден на всички!

12 коментара:

  1. Елии,много ме зарадва!!!
    На това му се казва вдъхновение! И двата варианта много ми допадат! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. С тази лавандула направо ме срази. И тези крачета на пеперудата..
    Много,многа ми харесва!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели,много са красиви и двете картички.И лавандуловия цвят и пеперудата са разкошни.Наистина много търпение и прецизност се изисква да сътвориш подобна красота с толкова дребни елементи.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни са! Ти си моят фаворит!:)

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни са ни двете интерпретации!Лавандуловия цвят и пеперудката на първата с невероятни!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря! Наистина се радвам, че ви харесват :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ех, Ели сега ще ми е много трудно да измисля ново предизвикателство :)
    Първата ми е фаворит, може би заради техниката която аз лично за първи път виждам в твоите картички. Втората е много, много нежна.

    ОтговорИзтриване
  8. Леееелеее направо съм възхитена! Куилинга ти е велик! Рядко се заглеждам по това изкуство, но твоето цветенце е изумително, може би защото не е от обичайните навити. Много, много ми харесва! Поздравления за точността на снайперист:-)

    ОтговорИзтриване
  9. Поздравления за труда, за хрумките и за наградата! Да, в твоята картичка не може да се заблуди човек, познава се чий е блога! Много ми харесаха и двете картички!

    ОтговорИзтриване
  10. Много благодаря за милите коментари!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотна е картичката! Чудесно пресъздаване на снимката с куилинг техника..Наистина невероятен труд..

    ОтговорИзтриване