петък, 14 декември 2012 г.

Бързи коледни картички с топъл ембосинг и вдъхновение от Тони

Обикновено когато правя картички зная кой ще е техния получател. Това ми дава възможност да премисля всяко отделно детайлче и да задълбая в понякога ненужни подробности, за да създам единствената и специалната Картичка за конкретния Получател. Или поне аз така си мисля. Иронията е, че всъщност харесвам по-изчистените картички, но май нещо не ми се отдава правенето им - все ми се струва, че нещо липсва, че елементите не са достатъчно.
Това беше до предишния петък, когато класната на децата ми се обади и ме помоли да направя няколко коледни картички за гостите на благотворителния концерт на училището. В първия момент леко се паникьосах, защото умът ми не го побираше как ще успея да направя толкова картички за няколко дни, при условие че се връщам от работа около 18. 00 часа, планирам посещение на шестдневен вечерен курс "Изкуството на дишането" и за една картичка са ми необходими средно 3-4 часа. От друга страна инициативата е прекрасна и нямаше как да откажа. Изход от ситуацията се оказаха топлия ембосинг - това е ефектна и бърза за изпълнение техника, която задоволява изцяло потребността ми от заиграване с детайлите - и коледните публикации на Тони, от които почерпих вдъхновение, и по-специално № 14 от тях, в която е използвала комбинация на крафт картон и бяло. Така се стигна до създаване на първата картичка:
А после дойдоха и останалите:




За почти всички картички съм използвала този комплект клинг печати. Май определено ги предпочитам пред прозрачните - просто ги чувствам по-стабилни и отпечатъкът става винаги много ясен. Използвала съм златна детайлна ембосинг пудра на Artemio, бяла детайлна е.п. на Stampendous, както и червена и зелена е.п. с брокат на Papermania. Основите на картичките са готови, размер А6, на Anita's и на Papermania. Печатът с човечето е този. Всички материали са купени от български магазини, но тъй като в момента не ги намирам, за да ги покажа, сложих линкове към страниците на производителите.
Това е всичко от мен. Хубав и усмихнат ден на всички!

6 коментара:

  1. Всички до една са красиви, но първата ми допадна наистина много. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са всички, много коледно настроение носят! И на мен първата ми е фаворит!

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен първата ми е фаворит! Съчетанието на крафт и бяло е просто прекрасна! И останалите са ти се получили много хубави.

    ОтговорИзтриване
  4. Много са сполучиливи твоите бързи картички, особено първата - харесват ми.

    ОтговорИзтриване