понеделник, 27 февруари 2012 г.

Книгоразделители


През изминалите почивни успях най-сетне да направя нещо, на което от много време се каня -ръчна хартия. Технологията е описана ето тук. Разбира се, първият ми опит изобщо не можеше да се нарече успешен, защото се опитах да рециклирам стар брой на Държавен вестник и прекалих с тревите, които сложих вътре. В резултат на това се получи сив лист с кафяви петна и нулев декоративен ефект. Вторият ми опит обаче сама окачествявам като сполучлив. За пулпата използвах три листа употребявана хартия А4 и един литър вода. Накълцах хартията на дребно и я оставих около два часа да кисне във водата. После пасирах всичко в кухненския комбайн, прибавих лавандулови цветчета и изсипах върху сито, върху което бях сложила парче тензух. След изцеждане, подсушаване и гладене (ама как ухаеше при гладенето от лавандулата!) получих кръгъл лист ръчна хартия. Първото нещо, което направих от нея, беше ето това:












После продължих с темата за книгоразделителите и специално за себе си, дето чета предимно вечер преди сън, направих това:




Разбира се, ще включа книгоразделителите в Предизвикателство № 4 на Miss Emerald.

Хубав и усмихнат ден на всички :)

10 коментара:

  1. Много интересна се е получила хартията, супер. И двете книгоразделителчета са супер, второто е много яко с този текст....

    ОтговорИзтриване
  2. И аз трябва да си направя с такъв надпис, много е сладък! И ръчната хартия ти се е получила, браво!

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления за ръчно направената хартия, доста игра е паднало! А идеята за текста на другия разделител е много сладка :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни книгоразделители си направила! И единия дори е с ръчно правена хартия, която е станала великолепна! А надписа на втория просто е страаааахотен! Много ми хареса!
    Само ще те помоля да уточниш с кой точно от двата ще участваш, тъй като едно от условията е проекта да е само един! Очаквам с нетърпение кой ще избереш и ще се върна отново тук при теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще участвам с книгоразделителя от ръчната хартия :)

      Изтриване
    2. Ели, така си и помислих! Благодаря за уточнението!

      Изтриване
  5. Книгоразделителя от ръчната хартич много ми харесва, а дори и като не е изгладена е още по- атестична1 Много добре се е получила. Браво!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесни са и двата,но текста на втория направо ме разсмя! Много ми харесват експериментите ти с ръчната хартия и когато реша да се пробвам и аз вече знам кого да питам.А, и надявам се книжката,която четеш да ти е харесала! Изчела съм ги до края на поредицата в оригинал и много ме забавляват!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. А..., идеята за този "снощи заспа ето тук" е разкошна :)

    ОтговорИзтриване