вторник, 10 януари 2012 г.

Ново начало с винтидж дух

Ехооо? Ето ме пак тук след дъъълга почивка. Времето за равносметки и обещания изтече и вече отново съм "на браздата", "на тръстиката", или казано иначе "в ритъм". Понякога ми се струва, че е по-добре човек да не ползва отпуск, защото после почивката му излиза твърде солена докато навакса изпуснатото в работата и успее да излезе с милиметър преди крайните срокове, обаче тези мисли биват старателно насочвани в друга посока с убеждението, че животът не е само задължения. Но стига толкова философстване-време е да представя първата картичка за годината:
Отдавна исках да направя поздравителна картичка с азбука. Оказа се, че буквите са много благодатна почва за създаване на интересни проекти. Жалко е само, че досега не съм намирала печати с големи букви на кирилица.
За направата на тази картичка използвах новите печатчета, с които се сдобих - азбука с пеперуди, отделни буквички, а също и една завъртулка от комплект печатчета с цветя и пеперуди. Докато редих буквичките върху акрилното блокче за написването на думичката се чувствах като последовател на Йохан Гутенберг :).
Първоначално опитах да направя надписа с принтер, но се оказа, че мастилото от принтера се зацапва върху тази хартия, та затова се заех да направя "набор на страницата" по класическия начин.
Най-трудоемката част от задачата беше да направя на ръка еднакви квадратни отвори в основата, хартията с точките и червената рамка, защото ми се стори, че ако светлината прозира през транспарентната хартия с печата ще се получи интересно. Ефектът не се получи точно според очакванията ми, но не стои лошо.
Допълнително на ръка със скалпел изрязах голямото F и тук - там пръснах перлички и изрязани пеперуди от комбинирания печат.
Смятам да включа картичката в КФП 99 "Приятелство", а също и в CCH #101 "Lace and/or Pearls".

6 коментара:

  1. Поздравления за чудесната картичка! Желая ти успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми харесва идеята ти за буквичките - получило се е страхотно, а перличките добавят и щипка разкош към картичката :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна е! Особено с посланието си.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря! Радвам се, че ви харесва.

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна картичка, толкова е свежа и искряща.. просто.Щстливи сме, че имаме твоето Приятелство!

    ОтговорИзтриване