събота, 12 септември 2015 г.

История за двама

Здравейте, мили хора! Не съм се появявала доста отдавна, но пък за сметка на това днес ще ви покажа не едно, а две нещица, които правих напоследък /всъщност по време на отпуската през август/. Двете са почти еднакви и са правени с много желание по поръчка на сестричката на една от най-близките ми приятелки за сватбите на две от нейните най-близки приятелки. Помоли ме да им  направя картички в началото на лятото. Тъй като тогава нямах никакво време, казах, че няма да се справя със задачата в срок.  За нея това беше без значение и каза, че ще им ги подари когато успея. Сватбите, за които бяха предназначени минаха и заминаха, но пък за сметка на това по време на отпуската ме обзе вдъхновение и вместо картички им направих нещо като картичко-мини албум- книжка с пожелания. Ето за какво говоря:

 Кутията е правена по това уроче. Размерите на корицата са 13х17х3.5 см. Вътрешната част е с размери 12.5х16.5х3.5 см. Изцяло е изработена от бирен картон.
 Кориците на албума също са от бирен картон:
 Самото албумче е с размери 11х15х2.5 см. Преди украсяването напръсках малко розова и блестяща спрей боичка върху корицата, използвайки шаблони на Тим Холц. Получи се доста добре :) Цветенцата са правени от една доста жилава прозрачна хартия с перлен блясък. Бях я купувала преди години и май чак напоследък й намерих приложение. Направих магнитни закопчалки. Металните табелки също са на Тим Холц (може ли човек да се влюби в материали?)
 И поглед отвътре:
 На гърба на предната корица има нещо, което аз нарекох "гардероб"-място за посланието към младото семейство или пък за най-специалната сватбена снимка, или пък и за двете.
 По средата има три листчета от перлен картон, разделени с оризова хартия, с размери 10.5х14.5 см. Могат да се ползват както за пожелания, така и за снимки с размер 9х13 см.
 "Акордеонът", прикрепен на задната корица, съдържа куплетите на едно от любимите ми стихотворения от Карибиана - Една история за двама. На обратната страна на листчетата с куплетите е оставено място, което може да се използва за снимки или за лични пожелания. Листчетата на "акордеона" са с размер 10.5х14.5 см.

 Поглед и от задната страна:
Това май е всичко.
Благодаря, че наминахте!
Хубав и усмихнат ден на всички!

5 коментара:

 1. Браво! Много много добра работа. Личи колко много труд, идея и любов си вложила в изработването на този разкошен подарък. Страшно много ми хареса и вдъхнови. :)ххх

  ОтговорИзтриване
 2. Появяваш се рядко ,но винаги впечатляващо:)

  ОтговорИзтриване
 3. Браво! Чудесна изработка, съчетание от цветове и декорация!

  ОтговорИзтриване
 4. Това го бях пропуснала и добре че се поправих!
  Ели, прекрасни са - толкова нежни, мили и романтични!!! Да не говорим колко фин и изпипан е всеки детайл - нямам думи!

  П.С. От опит знам -влюбването в материали е възможно и даже желателно :-)

  ОтговорИзтриване