четвъртък, 23 януари 2014 г.

Стиймпънк с перца и камъчета

Наскоро във Фейсбук се включих в една игра, започната от Деси, със заглавието "Искам да ми направиш...". Идеята е за размяна на картички на верижен принцип -  всеки желаещ се записва в списък, изпълнява желанието за направа на определен вид картичка на предходния записал се и казва своето желание каква точно картичка иска да получи, пък следващия в списъка му я прави и т. н. Аз се записах след Руми. Нейното желание беше да получи картичка с перца и камъчета в стил стиймпънк. Честно казано нямах идея как да го направя този стиймпънк, при условие, че нямам нито подходящи шаблони за рязане (разни чаркове и зъбни колела), нито печати по темата, пък и вграждането на перца и камъни не е нещо характерно. Тогава се сетих, че вече 2-3 месеца нося в дамската си чанта един стар ръчен часовник, който бях прибрала от дома на родителите ми с намерението да го разглобя (оле, колко боклуци с неустановено предназначение нося в чантата си, за щастие се задържат за доста по-кратко време вътре-часовникът е рекордьор). Като едно модерно момиче имам собствен арсенал от мъжки играчки- два комплекта клещи, още няколко инструмента със специфично приложение, пистолети (за топъл въздух и силикон) и т. н. Оказа се обаче, че за разглобяването са ми необходими много фини отвертки, каквито нямам, поради което се наложи да бръкна в шкафа с играчки на Милото. След двучасова битка с миниатюрните винтове изпитах огромен респект към всички часовникари-аз си мислех, че съм търпелива и обичам да се занимавам с разни дреболии, но се оказа, че съм грешала - тези хора са не просто  на друго ниво по отношение на търпението, ами са даже в различна скала, на която не покривам дори базовите нива :). Въпреки трудностите обаче се сдобих с известно количество чаркове. Ето как ги използвах:
Сърцето е изрязано от бирен картон, краищата му са боядисани с черна акрилна боя, върху него е залепено второ сърце, изрязано от обикновен червен картон, но обработено с малко дистрес мастило, вода и ембосинг емайл, а най-отгоре са залепени чарковете. Ето и близък план:
Поглед отвътре:
Картичката е с размери 13.5 х 13. 5 см. Базовият пласт е от крафт картон, третиран с дистрес мастила, печати и напръскан с вода и разредена бяла акрилна боя. Белите камъчета (оказа се, че са ми останали само такива) се вързаха много добре с белите пръски. Ето и малко по-близък план на долния ляв ъгъл:

Ще включа картичката в следните предизвикателства:
CMC# 38 Anything Goes / Всичко е позволено;
Зимно предизвикателство № 2 на Хартиени вълшебства - "Любовен еликсир" ;
Crafting With Dragonflies -anything goes

 Това е всичко от мен.
Благодаря, че наминахте!
Хубав и усмихнат ден на всички!

По-голямата част от използваните материали:

10 коментара:

  1. Не съм особен фен на стиймпънк-а като цяло, но ти ме накара да видя през друг поглед. Картичката е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  2. Еееее, страхотна е! ...и това с чантата ми е много познато..хихи..

    ОтговорИзтриване
  3. Направо съм без думи! Шедьовър! Всеки детайл е уникално красив и на място. Браво, Ели. Ти ме накара да харесам този стил!

    ОтговорИзтриване
  4. What a fabulous punky-grunge card! Wonderful work. Thanks for sharing this with us at Crafting with Dragonflies for our first challenge for 2014.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз пъксъм си пристрастна :-) и към стила и към твореца... тъй че много, много ми харесва!

    ОтговорИзтриване
  6. Истински разкош е тази картичка! Винаги си изпипвала детайлите, доказа го и този път. Благодаря ти, че се включи в предизвикателството на Card Mania. Успех и с удоволствие ще те очакваме отново при нас.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, момичета! Истинско удоволствие е да чета толкова мили и позитивни коментари :)

    ОтговорИзтриване
  8. Stunning creation, great blog, thanks for playing with us at Crafting with Dragonflies, blessings Hilde

    ОтговорИзтриване
  9. Картичката е станала много сполучлива. Харесва ми, че въпреки студенината на стиймпънк стила с всичките му метални чаркове и елементи, тя излъчва толкова топлина и любов :) Благодаря ти, че я включи в предизвикателството ни при Хартиени вълшебства!

    ОтговорИзтриване