петък, 5 октомври 2012 г.

Цветенце тук, цветенце там

Днес показвам картичката, която направих за Картичкофурийската размяна. Исках да е много нежна, почти ефирна, бляскава, момичешка и стилна. Планирах по нея да има ръчно правени цветя, защото да мога да я включа в предизвикателствата на Card Mania и The Crazy Challenge.
 В резултат на плановете ми се появи не просто картичка, а Нейно Величество Картичката:

След като видя картичката дъщеря ми Дени каза, че била подходяща и за сватба. Не се бях замисляла, но вероятно визията е заимствана от книжката, която чета в момента - Другата Болейн на Филипа Грегъри. Все още не съм я дочела, но след повече от 500 страници разкош, блясък, придворни дами, любовни увлечения, извънбрачни деца, интриги и амбиции явно силното желание на Ана Болейн да се омъжи за краля е повлияло и на моята картичка :)))
Голямата хубост на картичката според мен са розите. Направени са от оризова хартия. Шаблона и начина на работа взех от тук. Само да добавя, че намалих шаблона изключително много - разпечатах на един лист А4 15 заготовки. После работих с пинсета с остри връхчета, за да мога да пресъздам формата.
Шаблонът за другите цветчета е от блога на Mel Stampz. За направата им първоначално разпечатах върху обикновен лист А4 рецепта за пай от 1600 година (намерих си я някъде в интернет - все пак да сме близо до времето на английския ренесанс). На обратната страна разпечатах шаблона за цветчетата. Всъщност нямаше значение какво точно има на горната страна на листа, защото отгоре го боядисах с бяла акрилна боя и текстът отдолу почти не се вижда. След изсъхването изрязах цветчетата и ги обработих с инструменти за ембосинг - този с най-голямото топче. Последва изрязването на няколко цветчета с пънч, аранжирането и ...воала! Ааа, грешка, преди това подготвих основата като състарих ръбчетата на хартията с дистрес мастило :)
Това май е всичко. Смятам да включа картичката в посочените горе цветни предизвикателства и се надявам с нея  да зарадвам Тони.
Хубав и усмихнат ден на всички!9 коментара:

 1. Ели, картичката ти е прелестна! Дъщеря ти е права, че прилича на сватбена, но според мен би била подходяща за всеки празник! :-) Сигурна съм, че Тони много се е зарадвала на такова бижу :-)

  ОтговорИзтриване
 2. Ели, много красива картичка си направила отново! Няма как да не зарадва този, който ще я държи в ръце!

  ОтговорИзтриване
 3. Lots of beautiful flowers. They look just great on your card. Well done! Thanks for joining us at The Crazy Challege.

  groetjes, Ellen

  ОтговорИзтриване
 4. Истински разкош по кралски! Цветята са не само великолепни, но и силно впечатляващи с големината, а да не говорим колко съм респектирана от твоето търпение и умение да ги направиш! Благодаря ти, че се включи в предизвикателството на Card Mania Challenges! Късмет и се надявам отново да те видим при нас.

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря за милите думи, момичета! :)

  ОтговорИзтриване
 6. Прелестна! Толкова красива, нежна, изискана! Благодаря ти, че я включи в предизвикателството на Card Mania! Ани

  ОтговорИзтриване
 7. Еха, нямам думи! За съжаление все още я чакам, но вече знам каква прелест чакам! Благодаря за невероятната картичка! Цветята са много красиви, както и цялата композиция! Браво!

  ОтговорИзтриване
 8. Картичката е много много нежна. А цветята са прекрасни.
  Благодаря ти за участието в Крейзито!

  ОтговорИзтриване
 9. Разкошна е!И наистина е много пищна и едновременно супер стилна-идеална за сватва! Цветята са уникални, голяма играчка е било, но си е заслужавало на 100%!

  ОтговорИзтриване