петък, 27 април 2012 г.

Рожден ден на по-добрата част от мен

Днес моите принцеси навършват 14 години. Като виждам написано числото даже малко се плаша, защото това си е преломна възраст и дори законите им предписват права, които аз някак още не съм склонна да им предоставя. Вече тръпнем в очакване на издаването на лични карти, защото с тях щели да ги пускат на младежките дискотеки, които се организират понякога. Те "щели да ги пускат", ама аз дали ще ги пусна е друг въпрос, защото за мен те все още са си мъничета. Както и да е, ще поживеем, ще видим.
От известно време моите момичета ме подпитваха какви точно картички ще им направя за рождения ден - при условие, че правя за приятелите си, някак си се предполагаше, че и за тях ще има, при това не просто "ще има", а ще бъдат най-хубавите. Явно ме познават добре, защото този въпрос и мен ме занимаваше от доста време. Картичките трябваше да са различни (задължително!), ама в същото време да са подобни, за да не каже едната принцеса  "Нейното е по-хубаво" . Като се замисля тези условия ги съблюдаваме от раждането им до настоящия момент-винаги сме ги обличали в различни цветове и сме се старали да подчертаем индивидуалността им. Не зная как са останалите родители на близнаци, но мен най- ме е дразнела шегата "ще спестите от снимки, достатъчно е да снимате едната". Мдаа, пак се отплеснах. Та да се върна към картичките: накрая сътворих ето това: 





Хартиите за картичките взех ето от тук. Печатът е на Nellie Snellen. Доста е детски, но ми се струва, че все още е подходящ. Върху оцветения с акварелни моливи печат отпечатах момиченцето втори път с безцветно мастило за ембосинг и сложих безцветна ембосинг пудра, за да се "оживи" изображението. Допълнително залепих канап върху въженцето, за да стане по-истинско. Цветчетата са изрязани с пънч и допълнително им придадох релеф с инструмент за ембосинг. Тичинките са правени с течни перли.
А ето и нещо от Pinterest за подобряване на настроението, също на тема близнаци:

Хубав и усмихнат ден на всички!

10 коментара:

  1. Ели, картичките са трепач! Сладураните ще са доволни със сигурност! Да са ти здрави и да пълнят дните ти с радост! Прочетох публикацията и те разбирам - наистина растат мнооого бързо... и знам, че ще идат на дискотека :) още в първия възможен момент (а ти ще се чудиш да им звъннеш ли да видиш как са или да не звъннеш, за да не ги злепоставиш пред приятелчетата).
    Весел празник, гуш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тече, благодаря за разбирането и хубавите пожелания! Действително сякаш вчера бяха бебета, като тези на снимките, а днес вече са госпожици. Само дано имат късмет!

      Изтриване
  2. Да са ти живи и здрави! Само да те радват и как, като си им направила такива сладки картички.Хубав празник и от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник,да са ти живи и здрави дъщеричките и много да те радват.Картичките са чудесни,весели и закачливи.Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  4. Честити рожденички! ДА за живи и здрави, умни и красиви! Наистина много бързо растат децата... А с тези прекрасни картички си създала двойна радост за твоето двойно щастие :)

    ОтговорИзтриване
  5. Честити ти рожденички! Нека бъдат здрави, нека бъдат щастливи, нека с лекота осъществяват мечтите си и не на последно място - нека бъдат разумни! Тогава и ти ще си по-спокойна. Напълно те разбирам. Имам момче, на 13, но... друг път ще говорим за това.
    Картичките много, ама много ми харесаха! Хем подобни, хем различни и съвсем искрено те приветствам за виждането ти за обличането на близнаците! И само колко добре се е получило момиченцето така! Да не говорим за великолепната идея за въженцето! Направо имам чувството, че две момиченца подскачат на екрана ми, като живи са картинките така. Браво!

    ОтговорИзтриване
  6. Да са ти живи и здави момичетата и да ти носят само усмивки на лицето и радост в сърцето!Картичките са много весели и закачливи предполагам отразяват душевността на момичетата!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Много благодаря за милите думи и хубавите пожелания! Стискам си палци да се сбъднат :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ах, имаш близначки?! Не знаех :-)) Да са ти живи и здрави :-) Аз като част от една двойка близначки мога с гордост да кажа, че няма нищо по-хубаво от това да си имаш една такава половинка - често пъти по-добра :-) Картичките са прекрасни и описват чудесно тази възраст, в която човек е и голям и малък и в която не трябва да забравя детето в себе си :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Като че ли четеш мисли: моето пожелание към момичетата наистина беше такова - колкото и да порастват, да запазят детето в себе си! :)))

      Изтриване