понеделник, 26 март 2012 г.

Цветен понеделник

Днес минавам да покажа първите си опити с дистрес мастила. Имам си вече цели три и естествено трябваше да ги използвам всичките наведнъж. Ето какво се получи:


 
Хартията за основата си изтеглих  от тук.  Шаблона за цветето взех от тук - направено е от девет венчелистчета с различен размер, изрязани на ръка, мачкани, топени в мастило, мокрени, сушени и допълнително сгъвани. Текстът на листа, върху който разпечатах шаблона с цветята, е разпечатка от първата страница на "Гордост и предразсъдъци" - не че си личи, ама не ми се щеше да е някакъв случаен текст...
И да се оплача за нещо, всъщност за две неща: тази сутрин, докато снимах картичката на терасата и се опитвах да я закрепя, за да не я духне вятъра, домашният тигър Карамел - Макс реши да провери дали са покълнали семената на котешката му трева, дето я сяхме вчера, и зад гърба ми тихомълком  изровил почти цялата пръст от саксията. Добре че все пак беше саксията с тревата, а не сандъчето със семената с босилека...И другото - от утре у нас влизат майстори. Човек и добре да живее, все някой ден стига до ремонт. Остава ми плахата надежда, че до края на седмицата лудницата ще свърши.
И тъй като е пролет и цветята шестват навсякъде, ще се включа с картичката в празненството по случай рождения ден на Кали при Картичкофуриите - КФП № 109 - "Подарете ми букет", при Lily Pad Cards - Flower Challenge, а също и при Краси в Хоби Предизвикателство №9 "СКЕЧ".

10 коментара:

  1. Много свежа и елегантна ти се е получила!Много ми хареса цветето и описанието как си го направила! И понеже аз май сега попадам в твоя блог, ще компенсирам и ще разгледам назад какви чудни неща си направила!Поздрави и благодаря,че се включи в моето предизвикателство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотна картичка! Много ми харесва.

      Миглена

      Изтриване
  2. Много е пъстра и красива. И така като чета, цветето май ти е отнело повече време от направата на картичката :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам такива изчистени картички :-) Твоята се е получила прекрасно :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Картичката се е получила перфектно. Честити Дистрес мастила и скоро да си попълниш повече цветове.

    ОтговорИзтриване
  5. Много е стилна и нежна картичка се е получила, цветето много ми харесва. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Честита нова придобивка- да си ползваш дистрес мастилата с удоволствие и все такива красоти да сътворяваш с тях! Чудесен първи опит с дистрес мастилата (и подбор на цветове!) Картичката ти е много елегантна , стилна и красива!С огромен интерес изчетох какво си написала за направата на цветето и се усмихнах, защото..за мен също никога не е без значение какво точно е напечатано.. :)
    Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство № 9 "СКЕЧ"

    ОтговорИзтриване
  7. Beautiful card, Ellie! Love that flower! Thank you so much for playing along with us at Lily Pad Cards. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна е! Цветенцето страшно ми хареса и си личи с колко много търпение и любов си го направила. Браво

    ОтговорИзтриване