понеделник, 6 февруари 2012 г.

Shabby Chic репродукция

Миналата сряда, на първи февруари, се почувствах безпомощна. Много, много исках да се включа в предизвикателствата на Miss Emerald, но като видях първата тема Shabby Chic, си казах, че това не е по моите сили. Наистина харесвам нещата в този стил, но моите проекти като че ли клонят към по-изчистена визия и ми се струваше, че не няма да се справя. И така дойде петък, когато в Pinterest намерих своето вдъхновение и в почивните дни сътворих ето това:

Хартиите и дигиталния печат взех ето от тук. Рамката е изрязана на ръка. Върху полата се виждат първите ми пергамано опити, но най-голямата ми гордост от този проект са розите от оризова хартия. Идеята и начина на изработка взаимствах от тук. Разбира се работих в много по-малък мащаб :)
И след направата на розите установих, че имам тъмна шаби шик страна, която се прояви в слагането на брокат, камъчета и прибавяне на допълнително цветенца и перлички. Не можех да спра :)
А ето и източника на вдъхновението ми:
Ще включа картичката в КФП № 102 "Репродукция" и разбира се в обявеното предизвикателство "Shabby Chic" на Miss Emerald.

11 коментара:

  1. Ох, наистина съжалявам, че такова чувство съм предизвикала в теб! Но пък виж, че никога не се знае от къде може да те споходи вдъхновението и си мисля, че си се справила перфектно с този стил, който според теб не ти е присъщ. Но пък мисля, че все пак има някаква частица от теб, която е шаби шикска! Розите от оризова хартия са невероятно нежни и пленително красиви!
    За мен е изключително удоволствие да те посрещна на празненството и ти благодаря, че се включи в моето Предизвикателство №1!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен беше истинско удоволствие да се включа в първото предизвикателство :)

      Изтриване
  2. Ако трябва да съм честна, твоето изпълнение ми допада повече от оригинала. Чудесно си се справила!Картичката е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна е всеки детайл ме възхити и розите и табелката и пергаманото.Много ефектно !Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Ellie може ли да оправиш връзката за розичките, защото са наистина много красиви и ме заинтригува да ги видя.Аз лично много трудно работя с паус и ми е интересна всяка техника с него.Благодаря ти много.

      Изтриване
    2. http://www.ellinee.com/freebie-friday-diy-paper-rose-templates/Това е адресът, на който видях розите. Опитах се да го вмъкна пак в публикацията. Дано работи! На самата страница има активен бутон, който дава възможност шаблонът да се види и да се разпечата-аз просто го намалих много (около 16 пъти) и го разпечатах върху оризова хартия. После изрязах листенцата. За навиването на първите листенца използвах клечка за зъби. Направата на една розичка ми отнемаше около 25-30 мин.

      Изтриване
  5. Прекрасна е, много добре си се справила:) и аз сега мъдря да направя нещо в този стил , че ми е интересно, но и за мен е нещо ново:))) Много ми допада съчетанието на материалите и картинката се връзва чудесно!

    ОтговорИзтриване
  6. Картичката ти е прекрасна! Нямам идея колко време са ти отнели всичките елементи, но резултата определено си заслужава! Поздравления! Благодаря ти, че я включи и в моето предизвикателство при Картичкофуриите!

    ОтговорИзтриване
  7. Да, определено времето, който си вложила си заслужава всяка минутка! Картичката е великолепна!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря! Радвам се, че ви харесва :)

    ОтговорИзтриване