четвъртък, 19 януари 2012 г.

На пръв поглед

На пръв поглед тази картичка изглежда весела и по детски наивна. Всъщност тя наистина е весела, но има прикрит хапещо-закачлив характер, който се проявява след издърпването на надписите от двете страни на картинката. Ето за какво говоря:
Освен поздравленията за рождения ден, към получателя е отправен и съвет, който ескимосите обичали да дават: "Не яж жълтия сняг". Оставям настрана философските разсъждения, които тази фраза провокира, и акцентирам на това, че кумирът на повечето рок и джаз музиканти Франк Запа има песен със същото име. Нароченият за получател на тази картичка е ГОЛЯМ фен на Франк Запа.
Смятам да включа картичката в януарското предизвикателство на Двете елши "Уютна зима", както и в Забавлятелство Трето: "Рожден ден, празнувам аз..." .

 

4 коментара:

  1. Ех, че сладко бре! И надписа наистина е много закачлив. На мен пък ми харесва че е има по-малко елементи. Така на предна линия излиза сладкото кученце и заигравката в думите!
    Благодаря ти, че се включи в новото предизвикателство на Двете елши!

    ОтговорИзтриване
  2. :-)Сега виждам картичката ти и не мога да не се изкажа.Много сладурска и идейна. много харесвам картички и изобщо проекти , които не са само картон и аксесоари ,а имат и много замисъл и едно такова закачливо намигване в тях. Супер.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Хаха, много ме изкефи тоз закачлив надпис и начина, по който се издърпва! Много хитро си го измислила, а картичката е супер забавна:)

    ОтговорИзтриване