понеделник, 31 юли 2017 г.

Детството в 50 снимки

Здравейте, мили другарчета! Ето че след малко повече от три месеца дойде момента да изтупам праха от това местенце. От началото на май до момента вълненията у нас бяха концентрирани около момичетата - матури, бал, кандидатстване, записване в университета. Оказа се, че тези събития ме засмукаха като ураган, поради което всичко останало мина на заден план. Като че ли се бях качила на скоростно влакче без шанс за слизане :)
Сага обаче дойде периода на годишната отпуска и имам намерение да ви покажа какво сътворих междувременно. Ще започна с албума, който направих за момичетата по повод завършването им - идеята беше в концентриран вид да покажа порастването им до момента. Мисля, че като за първи подобен албум резултатът е много добър :) Ето как изглежда отвън:
Платът, с който облякох кориците, първоначално беше намазан обилно със силно разредено гесо. След това му сложих орнаменти с шаблон и гесо и го напръсках с разредена акрилна боя- розов металик, но блясъкът не си личи по снимките. Не исках да има обемна украса, за да се съхранява лесно. Ето и близък план:
Кориците са от велпапе, а страниците вътре от бирен картон.  Най-долу ще покажа клипчетата с уроците, по които съм правила албума. Албумът побра 53 снимки, без да броим тези, които сложихме допълнително в плика на последната страница.
Тъй като не исках снимките да се опират една с друга, за да не се повредят, на част от тях изработих джобчета от джобове за съхранение на документи. Доста е пипкаво като занимание, още повече че полиетиленът не го лови лепило и всичко трябваше да се шие на машина, но мисля че предотвратих повреждането на снимките след време.



В джобовете, които се получиха при зашиването на най-долната снимка от страницата, сложих етикетчета с информация за датата и часа на раждане на момичетата и теглото им, както и стихове, посветени  на тях и написани от техния  дядо.


Затварянето на снимките по страничките е или с метални холдери, повдигнати с копче, или с магнити.



На последната страница има плик, върху който сложих придобилата популярност снимка от изпращането на децата в училище (не без известна гордост искам да се похваля, че снимката е моя), а вътре в плика-снимки от самия бал.

Ето и корицата отзад. Старата ми руска желязна ръчна шевна машина се представя чудесно при шиенето на напластени велпапе, юталин, плат, лепило и картон. Наистина е желязна!
А ето и урочетата, по които съм се ръководила основно:
А сега да ви покажа порасналите си момичета:
 И принцесите, които отиват на бал :
Това е всичко от мен.
Благодаря, че наминахте!
Хубава и успешна нова седмица!

4 коментара:

  1. Да са ви здрави,усмихнати и все така да им се получават нещата от живота ,че да имаш още много прекрасни поводи да направиш около 10-15 или дори повече такива невероятно стилни и изпипани албуми като този :)Радвам се, че се появяваш пак тук.Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен албум, Ели! Всеки детайл си е на мястото. И аз като теб предпочитам да албумите да не са с много обемна украса.
    Мисля, че най-хубавите ти творения обаче са на последната снимка. ;) Да са живи и здрави!

    ОтговорИзтриване