събота, 12 ноември 2016 г.

Първият рецептурник

Здравейте, мили другарчета! Наскоро ви бях говорила за това, че приятелките на моите момичета са рожденички през този сезон, та по този повод домашната работилница работеше с ускорени темпове, за да успеем да ги зарадваме с нещо специално. В днешната публикация ще ви покажа рецептурника, който направих за едната от госпожиците, която е с изразен интерес и усет към кулинарното изкуство. Ето за какво говоря:
Кориците са правени от доста плътно велпапе - честно казано не зная колко милиметра е, защото беше поставено като подложка в една от поръчките на материали и просто го оползотворих. Целта беше рецептурникът да стои изправен, за да е удобно по време на готвене да му се хвърля по едно око. Кориците са облечени с хартия от блокче Gorguss  и чак сега си давам сметка, че не съм снимала отзад. Рамката на предната корица е изрязана от бирен картон с шаблон на Sizzix, а крайчетата й са боядисани със златна акрилна боичка. Отгоре залепих изрязана рамка от хартия, върху която ембоснах златни надписи.Надписът и приборите в рамката са от готов сет от бирен картон. За да подчертая принадлежността на рецептурника, поставих и името на собственичката върху корицата.
Вътрешните страници са разпечатани в шест цвята, като преди всеки нов цвят сложих ето такъв разделител:
Рамката и приборите за хранене са печати от различни комплекти, които обаче си паснаха идеално и изглеждат прекрасно в златно. Завъртулката под тях е правена с безплатна четка за фотошоп, която си изтеглих от тук. Идеята ми беше притежателката сама да определи предназначението на разделите в рецептурника и съответно да си ги надпише. А ето и поглед върху вътрешните страници:
Страничките са изтеглени от тук. Наистина голямо облекчение е да ги вземеш наготово :)
Мисля, че получателката много го е харесала.
Това май е всичко.
Благодаря, че наминахте!
Хубав и усмихнат ден на всички)

1 коментар:

  1. Изчистен и стилен.Прекрасен е ,Ели!Благодаря за споделеното.Дано успея и аз да си сътворя един такъв за многото рецепти събирани от тук и там, които стоят на листчета с различни размери и форми, напъхани в една тетрадка.Някой ден .....Прегръдка!

    ОтговорИзтриване