понеделник, 4 май 2015 г.

Едно изпълнено обещание

Здравейте, мили хора! Едва ли си спомняте, че миналата година, когато правих първото си албумче, обещах на двете ми дъщери, че за рождения им ден ще им направя и на тях. Добре че не уточних за кой рожден ден става дума :) Ето че сега, след година време, изпълних обещанието си.  Момичетата имаха рожден ден точно преди седмица - на 27 април навършиха 17 години. Ето какво им подарихме:
Всяко албумче има по 10 листа от бирен картон, по пет разделителя от оризова хартия /като при едновремешните албуми/, върху които има малки колажи от печати, както и по четири листа с принтирани редове за бележки. Кориците са от мукава. Размерите на вътрешните страници са 21х21 см, а кориците 22х22 см.
Ето и поглед отвътре:

Използвах и готови стикери на KaiserCraft.

Колелото на корицата е направено с бяла ембосинг пудра. Красивите метални табелки са от колекцията Idea-ology на Тим Холц. Розите не са ръчно изработени, но бяха подложени на солидна обработка, за да получат желаната твърдост и здравина - първо гесо, после домашно правен спрей по рецепта на Кат с акрилна металик боя и спирт и за финал мод подж /лепило за колажи/. Наистина стана доста твърдо. Само листенцата, които всъщност са изрязани цветчета с пънч хортензия на Марта Стюърт, не са обработвани допълнително. Прибавих и висулка. Металните ъгълчета са от Китай :)
Особено полезна се оказа домашно правената преса за хартия, която Милото ми подари за 8-ми март. Правена е по това урочe.
И отново разделители от оризова хартия. Мислех, че мастилото Staz-on е най-сигурното и добро мастило за печат. Оказа се обаче, че печатите на Teresa Collins Far&Away просто не могат да се отпечатат със Staz-on и затова за тях ползвах Memento.


И накрая сложих по един плик за важни неща :)
"Снимачната ми площадка" се оказа изключително малка за снимане на толкова големи обекти.
По самите етикети с имената също напръсках малко боичка:

Това май е всичко.
Благодаря, че наминахте!
Много настроение и усмивки през новата седмица!

3 коментара:

  1. Браво, Ели!Тези албумчета са си заслужили чакането отвсякъде:)!Прекрасни са!Удивително си се справила и със съчетаването на цветовете,което аз намирам за не много лесно при толкова "цветност" и не всеки го може.Да са ти живи и здрави момичетата и да ги напълнят с прекрасни спомени!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, и аз смятам, че подаръка си е струвал чакането. Много красиви хартии, внимателно подбрани и те, както и дребните детайли и елементи - всичко, за да направиш албумите истински специални, каквито и са в действителност.

    ОтговорИзтриване
  3. Няма значение за кой рожден ден, важното е, че си изпълнила обещанието си. :) Разкошни албуми!

    ОтговорИзтриване