понеделник, 30 септември 2013 г.

Отново хортензии

Астрономическата есен настъпи и твърде бързо ни даде да разберем, че е време да приберем сандалите и да разровим в шкафовете за по-солидни обувки. Навън вали вече втори ден и май няма никакво намерение да спира, поради което в главата ми  се зароди натрапчиво желание да се сгуша под завивките с интересна книжка и чаша чай и да не си показвам носа навън. За съжаление обаче реалността се различава от идиличните ми представи за прекарване на деня :)
Напук на лошото време днес показвам цветната картичка, която правих за пенсионирането на една колежка. Щеше ми се картичката да е светла и свежа, защото съм сигурна, че пенсионирането не е драма, а само начало на чудесен етап от живота. Та ето я и нея:
Урочето за хортензиите взех от тук . Техниката е различна от предишната картичка с хортензии. За стъбълцата използвах този шаблон на Memory Box. Цветчетата са направени с пънча на Марта Стюарт, а хартията за тях е оцветена с три цвята дистрес мастила. Основата е мината с папка за релеф - тухлена стена и тук-там съм стопила отгоре ембосинг емайл. Тъй като листата и стъблата ми зеленееха доста еднообразно, ги понамацах със структурна паста и златна акрилна боя. Честно казано не ми допадна особено как се получи и другия път ще пробвам да ги оцветя с маркери.
С това май се изчерпва техническата информация около картичката.
Благодаря, че наминахте!
Хубава и спокойна вечер на всички!

5 коментара:

  1. Ели, радост е за мен всяко посещение тук!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Фона е станал много нежен, а цветята са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  3. Много е хубав ефекта, които си постигнала с дистреса при цветчетата. Страхотна е!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е нежна и красива! И в лилаво!!! :)

    ОтговорИзтриване