събота, 4 август 2012 г.

Разкош и блясък

Днес минавам набързо да покажа картичката, която направих за една много специална дама-моята свекърва. Тази публикация трябваше да съдържа подробни обяснения за всички използвани материали и етапите на работа, но явно висенето край басейна /в отпуск съм!!!/ ми замотава главата, поради което ще кажа само това, че понякога хубавите събития  могат да станат вдъхновение и повод за оползотворяването на събраните и неизползвани до момента материали. Вдъхновение за тази картичка са дните от третия тур и първия гала концерт на  победителите от балетния конкурс във Варна. По повод конкурса не мога да не споделя, че надеждите за бъдещето му, които се бяха изпарили след предишното издание, отново се върнаха. Следя конкурса от дете и мога да кажа, че този път беше направен сериозен опит за връщане на стария блясък.


кр Начинът на правене на картичката е показан тук. Мисля, че на снимките се вижда, че направо съм злоупотребила с топлия ембосинг. Цветята от двете страни направих с по 14 произволно изрязани кръгчета от органза, чиито краища запечатах с пламък от свещ. Прибавих диаманти, перли,злато и пера. Черните пера не напомнят ли за Одилия от Лебедово езеро? В тази връзка искам да споделя, че на балетния конкурс гледах страхотно изпълнение на па-дьо-дьо-то на Одилия и Зигфрид от китайски балетисти, които завоюваха отличия първа степен в група "Б"-младша възраст.
Не мога да не се похваля, че горните снимки са направени с новия ми апарат. До момента снимах със сапунерка, поради което не винаги резултатът беше такъв, какъвто ми се ще. Разбира се, предстои ми да проуча възможностите на новата камера и на това занимание смятам да посветя остатъка от отпуската :)
Ще включа картичката в КФП № 127  "Картичка със стил".
Пожелавам на всички красиво и вдъхновяващо лято!

10 коментара:

 1. Прекрасна е. Много стилно и да черните пера напомнят Одилия :)

  ОтговорИзтриване
 2. Чудесна е! Наистина е много стилна - и заради цветоевете, и заради елемените и композицията, всичко е в хармония! А цветето е очарователно! Супер е, Ели! Приятна почивка и много приятни и забавни моменти с новия фотоапарат! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Разкошна е! Много стил, класа и елегантност! Честита придобивка, много вълшебни моменти да съхраниш с нея!

  ОтговорИзтриване
 4. Прекрасна картичка :-) И честита камера :-)

  ОтговорИзтриване
 5. Много красива, нежна, стилна картичка!

  ОтговорИзтриване
 6. Вдъхновяващо завръщане на старата слава,с АРТ настроение !!!

  ОтговорИзтриване
 7. Прекрасна картичка, грабна ме веднага щом я видях! Благородно ти завиждам за балетния конкурс, винаги ми се е искало да го гледам отблизо, а не по телевизията!

  ОтговорИзтриване