събота, 14 юли 2012 г.

Мечти за морето

Тази седмица нямах намерение да правя нови картички-имах планове да се отдам на безделие в почивните дни, защото ми се случи нещо, което не беше ми се случвало от години-останах сама у нас за цели два дни. Само че моя близка приятелка ме попита в петък следобед дали ще мога да направя картичка за техен близък, който навършва 60 години. След кратък размисъл си дадох сметка, че сега е доста удобен момент да разхвърлям в хола всичките си съкровища и да се позанимавам  тях. В резултат на заниманията ми се появи ето това:



Това е третата картичка, която правя с един и същ печат. Първоначално намерението ми беше корабът да не е оцветен. Оказа се обаче, че заради облаците зад него отпечатъкът не е много ясен и затова отново оцветих картинката с акварелни моливи и дистрес мастила. Върху оцветения печат допълнително направих релеф с безцветна ембосинг пудра.
 Синята основа е направена с печат от същия комплект. Отпечатан е с бяло мастило, върху което сложих бяла ембосинг пудра. На мястото на компаса направих отвор, през който се вижда същия печат, но направен с дистрес мастило. Горната стрелка на компаса е прибавена допълнително и е обработена със сребърна ембосинг пудра.
Този път се наложи да си правя сама морския възел, защото Милото е на рок фест в Каварна. Тъй като нямах представа как се прави, извиках Неволята /потърсих помощ в Гугъл/. Може да видите как се прави ето тук.  Не бях сигурна дали този начин на навървяне на канапа ще изглежда добре /понякога добрите ми идеи изглеждат доста зле на практика/, но ми се струва, че се получи доста прилично.
Допълнително състарих някои от крайчетата на хартията. За надписа горе боядисах два брадса със сребърна акрилна боя, а сребърните релефни точки върху цифрата 60 са правени с течни перли.
Ще включа картичката в юлското предизвикателство на Двете елши "Морски полъх" .
Това май е всичко.
 Пожелавам на всички хубава и прохладна събота вечер!

11 коментара:

  1. Влюбена съм в тази картичка, честно, уникална е! Страшно ми допада на настроение и душевност ;) Респект!

    ОтговорИзтриване
  2. На мен също много ми харесва! И така увлекателно разказваш, че направо се почувствах до теб докато правиш картичката :).

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря! :) Радвам се, че ви харесва!

    ОтговорИзтриване
  4. Направила си още една стилна картичка с този печат, Ели! Много ми харесва!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, разкошна картичка :)

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна картичка!!! Кораба е невероятно оцветен!Много ми харесаха "шевовете" с канап! Изключително стилна и прецизно изработена картичка. Навярно много са и се зарадвали! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, момичета! Този печат действа пристрастяващо и ми е много лесно да го използвам - просто нещата се получават сами. Но все пак май е време да си наложа да направя нещо различно :)

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасна картичка, Ели! Всеки един детайл е чудесно позициониран спрямо другите. Изключително много ме впечатли релефния бял картон :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасна картичка! Много ми харесва как си използвала връвта за рамката на централното изображение!

    Мерси, че се включи в предизвикателството на Двете елши!

    ОтговорИзтриване