понеделник, 12 януари 2015 г.

Нещо старо, нещо ново

Здравейте, мили хора!  По стечение на обстоятелствата повече от месец не бях правила картички. Това обаче не означава, че междувременно не съм се сдобила новички играчки- всички знаем, че събирането на крафт материали само по себе си е хоби, което няма почти нищо общо с правенето на картички /е, може би имат някаква допирна точка/.
Тъй като наскоро се сдобих с няколко нови шаблона на Sizzix /Tattered Fiower Garland, Lace & Circles, Mini Crown & Fleur Set/, нямах търпение да ги видя в действие. Използвах ги за картичката за наша семейна приятелка, която миналата седмица навърши 50 години. Ето какво се получи:
 Преди време бях правила Flip-Flop картичка по това уроче. И предишния път картичката имаше допълнителна трета сгъвка, но тя беше правена малко произволно. Сега обаче се постарах повече, за да усъвършенствам шаблона- двете крайни сгъвки са правени на 5. 2 см от двата края, втората сгъвка от ляво на дясно е правена на 2. 7 см, а разстоянието между нея и дясната крайна сгъвка е 7. 9 см. В сгънато състояние картичката е формат А6. Преди да започна да биговам лекичко с молив очертах мястото на прозорчето, за да да избегна биговането върху него.
Ето и поглед отвътре:
И близък план на начина на закрепяне на панделката:
Може би другия път няма да опасвам цялата картичка с хартиената дантела, а ще сложа отделни парченца от нея отпред и отзад /тази информация я споделям и заради себе си, защото се оказа, че след известно време далеч от правенето на картички много от базисната информация, която съм натрупала в главата си, просто се изпарява и всичко го правя като за първи път; съвсем отделен въпрос е, че след толкова дълго прекъсване търсенето на материали по кутиите ми отнема повече време от правенето на картичката/.

Ще включа картичката в следните предизвикателства:
Забавлятелство Тридесет и осмо: 3D /обемни цветя и въртящо се прозорче - момичета, ако картичката не отговаря на условията на предизвикателството, просто я изтрийте/;
CMC#64 Make it Sparkle! / Нека заблести! /брокатени цифри, златна корона и перли/;
CCMChallenges #130 Something Old, Something New /new dies/.

Това май е всичко.
Благодаря, че наминахте!
Хубава и спокойна вечер и успешна нова седмица!

11 коментара:

 1. Ха-ха звучиш ми толкова успокоително!Аз си мислех че само от моята глава ,по причини за които дори не смея да мисля ,се изпарява базисната информация след дълго зарязване на картичкоправенето:):):), в резултат на което за пореден път си купувам по втори брой от някои материали без грам спомен че вече имам такива.А картичката много ми харесва и като цветове и като изпълнение и като оригиналност и търпение относно сгъвки ,прозорчета и сантиметри .Между другото и тази с произволната сгъвка на морска тематика е страхотна.:)

  ОтговорИзтриване
 2. Ели... просто нямам думи - двата шаблона ги имам, третия го чакам... а картичката ти е прекрасна! Хайде, дано се задържи вдъхновението при теб!

  ОтговорИзтриване
 3. A stunning card Ellie,a lovely design and such pretty papers.........such fabulous embellishments!!

  Thanks so much for joining us with Simon Says Stamp Wednesday Challenge
  hugs
  Heather xx

  ОтговорИзтриване
 4. A very beautiful, vintage feel card

  Thank you for joining us at Simon Says Stamp Wednesday Challenge.

  Jo x

  ОтговорИзтриване
 5. This is absolutely beautiful!

  Thanks for joining us at Crafty Cardmakers and More!

  ОтговорИзтриване
 6. Just gorgeous. Love the soft colour palette and the lovely shabby chic feel.

  Thanks for sharing with us

  Lin
  Crafty Cardmakers and More

  ОтговорИзтриване
 7. I like it very much. Thanks for joining us in Card Mania Challenges

  ОтговорИзтриване
 8. Fabulous card Ellie, I love the flowers in particular.
  Thank you for joining us at Crafty Cardmakers and More for our Something Old, Something New challenge.
  Hugs Kimx

  ОтговорИзтриване
 9. Gorgeous card Ellie! thank you for joining us at Crafty Cardmakers and More this time - good luck and hope to see you again soon

  Sue xx

  ОтговорИзтриване
 10. Ели, да ти кажа, хич не си личи че "все едно за пръв път правиш" каквото и да е свързано с картичките. :) Истински фурор, както винаги! Какво му трябва на човек - интересна сгърка, красиви цветя, ментов привкус и няколко феи за разкош. <3 Прелест и радост за окото!

  ОтговорИзтриване
 11. Ели, картичката ти е много интересна . Сгъвките не са ми слабост и за това винаги се възхищавам на търпението на всички феички като теб, които се осмеляват да ги пробват и най- важното резултата да е впечатляващ. Харесва ми феерията от цветове, която си използвала и прецизността на изпълнението. Благодаря ти, че я сподели с нас в Card Mania Challendges.

  ОтговорИзтриване