събота, 27 април 2013 г.

Рожден ден

Днес моите момичета стават на 15 години. Като гледам старите им снимки разбирам, че е минало много време, но вътрешното ми усещане е, че още са онези малки момиченца, любопитни и изучаващи света около себе си, изпитващи нужда да споделят всяко свое малко откритие. Бяха ето такива

Е, вече определено не изглеждат така :) Вече са големи и независими. Даже днес не празнуваме заедно, защото са на фестивал. Това е първият им рожден ден, в който сме разделени и ми е малко мъчно, че занапред все по-често ще се случва така. И даже майка ми, от която се опитах да получа малко съчувствие, ме отряза с думите: Така трябва да бъде!
Мисля, че днешния ден е чудесен за една виртуална почерпка от нас. Момичетата са се включили в благотворителна великденска инициатива на гимназията им. Имало е възможност  да се подготвят картички или сладкиши. Те, милите, са се записали като доброволци за правене на сладкиши. Правенето на картички определено щеше да ми е по-лесно, но обяснението на Рая беше, че сладкишите са вкусни. Та така имахме възможност няколко вечери поред да кулинарстваме и да подготвим ето това:
А ето и детайли:
Нали виждате топчетата в каната - имат практическо приложение: да не позволят на каната да се обърне. За жалост идеята за тях дойде след злополучно падане, при което пострадаха половината от петлите. Но затова пък имахме вкусни лешникови домашни сладки за сутрешното кафе :) 

Тези зайци са ми фаворитите. Големи сладури станаха.Формичките поръчахме от тук. Момичето ни влезе в положението /естествено поръчахме в последния момент/ и доставката беше наистина бърза. Рая стана страшно добра в рисуването  върху сладките и то без някакви специални приспособления, а с найлонова торбичка, напълнена с глазура и с отрязано крайче.

А тези кексчета са правени изцяло от децата. Цялата украса по опаковките също е тяхно дело. Бяха доста ентусиазирани и даже в един момент си  помислих, че ще започнем да споделяме общо хоби. 
Усилията ни са били възнаградени, защото всичко се е разпродало и даже сме получили някакво отличие от организаторите. Как да не е щастлив човек!
И като майка, дето е влязла в серия с хвалбите на рожбите си, да ви покажа и една актуална снимка на момичетата:

Е, похвалих се подобаващо!
Благодаря ви, че наминахте!
7 коментара:

 1. Да са ти живи и здрави рожденичките, Ели! :-) Вече наистина са големи момичета :-) Спомням си, че някъде около тяхната възраст аз и сестра ми започнахме да празнуваме рождените си дни без родители. До един период беше супер, но сега да си призная ми се иска по-често да сме заедно на тези празници :-)

  ОтговорИзтриване
 2. Много са хубави! Да са ти живи и здрави и още много поводи за майчина гордост да ти дават!

  ОтговорИзтриване
 3. Честит празник и на трите ви - майка и щерки! Както казва Дилянка, отделното празнуване е до време и после желанието да си заедно с най-близките ви събира отново.
  От сърце искам да пожелая на красивите ти момичета доброто в живота винаги да ги съпътства и вдъхновява, да са много здрави, любопитни и търсещи нови приключения и развитие, да бъдат много обичани и обичащи. Инициативата, в която сте участвали с прекрасните сладки изкушения показва ясно, че една добра майка е възпитала децата си да бъдат добри хора. Бъди винаги така благословена и изпълнена с майчина гордост, Ели, имаш прекрасни деца. Топли поздрави и най-добри пожелания :)ххх

  ОтговорИзтриване
 4. Честит празник, макар и на патерица, на твоите пораснали прекрасни момичета! Да са здрави, щастливи, обичани, все така усмихнати и късмета и успеха да ги съпътстват навсякъде! :)

  ОтговорИзтриване
 5. Красиви, сръчни и с благородни души са момиченцата ти. Нека да са живи и здрави. Честит празник :о)

  ОтговорИзтриване
 6. Да са ти живи и здрави телетата, прекрасни моми си отгледала, и красиви и талантливи!

  ОтговорИзтриване
 7. Живи и здрави да са ти прекрасните момичета! Нека бъдат все така лъчезарни и създаващи красота! Справили сте страхотно и въобще не се учудвам, че всичко е продадено!

  ОтговорИзтриване