сряда, 11 юли 2012 г.

Звездно предизвикателство

Ето че с известно закъснение, в средата на седмицата, дойде време да покажа картичката, която направих за вдъхновение в обявеното от мен Звездно предизвикателство при картичкофуриите.

Единственото условие на предизвикателството е върху картичката да има поне една звездичка. Защо звездичка? Защото много ги харесвам и защото са символ на високи постижения, на признание и безкрайни възможности: звезди могат да се видят  по знамената и в гербовете на държавите, по униформите, известните актьори и актриси в киното също отъждествяваме със звезди, по звездите (като небесни тела) въздишат влюбените и си обещават, че ще ги свалят от небето (добре, че никой не е успял), тях молят за съвет хората на кръстопът (в житейски аспект)... и също така се сещам за атинянката Таис, героинята на Иван Ефремов - огърлицата със звезди е своеобразно отличие за хетерите, т. е. всяка звезда се подарява за изключителни заслуги, също като при военните.
Та като споменах военни се сетих: брадсовете по картичката не са истински брадсове, а звездички за пагони, от тези, дето вече са излезли от употреба. С помощта на приятел се сдобих с известно количество такива звездички-златни и сребърни. Разликата с брадсовете е, че за монтирането на тези звездички са необходими две дупки. Иначе останалите звезди в картичката са правени с пънчове. Едната е боядисана със сребърна акрилна боичка.
Май с това изчерпах представянето на картичката.
Хубав и усмихнат ден на всички!

2 коментара:

  1. Ех, че звздна феерия се е получила...! Надписът пасва чудесно на тематиката на картичката! Чудесна е, много изразителна, с много красиво послание! Определено е вдъхновяваща и ако успея ще се пробвам по темата :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Деси! Ще се радвам, ако успееш да се включиш в предизвикателството :)

    ОтговорИзтриване