петък, 28 октомври 2011 г.

Отново паяци

Днес отново съм на вълна паяци. Май съм обсебена от тях, което е странно, защото иначе помежду ни има нетърпимост, по-скоро от моя страна, която се изразява в ожесточено гонене с прахосмукачката.
Вариантът за хелоуинска украса, който предлагам днес, има една съществена отличителна черта - част от материалите са ядливи.
Икебаната с тиквата е аранжирана от професионалист и беше предназначена за подарък за наш приятел, но просто е толкова красива, че исках да я споделя. Миналата година самата аз използвах една тиква по подобен начин, но моят вариант беше много по-опростен - отрязах капачето на тиквата, изчистих семките, сложих малък буркан в кухината, напълних го с вода, в която потопих букет димитровчета.
Телцата на паяците са направени от близалки, върху които е увита телта за крачетата. И телта и мърдащите очички са закупени от магазин, в който се продават материали за мартеници. По особеното тук е, че залепих мърдащите очички с моментно лепило, защото другото не фиксира достатъчно добре.


Установих, че паяците се харесват и на по-големи деца, а също и на възрастни. Направата им изисква от 3 до 5 минути и е елементарна, а и себестойността на материалите е много ниска.
Ако решите да ги правите - успех!

4 коментара:

 1. Страхотни са паяците! Много ме впечатлиха! Мисля да ги направя за почерпка, ако ни дойдат гости, а може и ние да обиколим и вместо да събираме, да раздаваме лакомства :). Задължително ще ги направя. Много благодаря за оригиналната идея и за това, че отново участваш при нас.
  Хубав и творчески ден!

  ОтговорИзтриване
 2. Супер хитри паяци :)Това с дупетата близалки е много яко - хем лакомство, хем страшно :)
  А фона просто не мога да не кажа, че ми останаха очите в него - страхотно аранжировка !

  ОтговорИзтриване
 3. Много благодаря за хубавите думи! Радвам се, че паяците са ви харесали :)

  ОтговорИзтриване
 4. Еха,...ядливи паяци..СУПЕР оригинална хрумка! Поздравления и благодаря,че я сподели с нас.Непременно ще я изпробвам! Бооооо..

  ОтговорИзтриване