четвъртък, 29 март 2012 г.

За любителите на цветовете

Вчера попаднах на нещо интересно и полезно, според мен, което ми се ще да споделя. Става дума за сайта design-seeds.com , където  могат да се видят примерни цветни палитри, които са приложими  навсякъде - от избора на шал, през новите пердета и не на последно място - в крафтърските проекти.

Хубавото е, че чрез бутона palette search се дава възможност да се избере конкретен цвят (посредством плъзгането на три курсора)  и към него се предлагат различни цветови комбинации.

понеделник, 26 март 2012 г.

Цветен понеделник

Днес минавам да покажа първите си опити с дистрес мастила. Имам си вече цели три и естествено трябваше да ги използвам всичките наведнъж. Ето какво се получи:


 
Хартията за основата си изтеглих  от тук.  Шаблона за цветето взех от тук - направено е от девет венчелистчета с различен размер, изрязани на ръка, мачкани, топени в мастило, мокрени, сушени и допълнително сгъвани. Текстът на листа, върху който разпечатах шаблона с цветята, е разпечатка от първата страница на "Гордост и предразсъдъци" - не че си личи, ама не ми се щеше да е някакъв случаен текст...
И да се оплача за нещо, всъщност за две неща: тази сутрин, докато снимах картичката на терасата и се опитвах да я закрепя, за да не я духне вятъра, домашният тигър Карамел - Макс реши да провери дали са покълнали семената на котешката му трева, дето я сяхме вчера, и зад гърба ми тихомълком  изровил почти цялата пръст от саксията. Добре че все пак беше саксията с тревата, а не сандъчето със семената с босилека...И другото - от утре у нас влизат майстори. Човек и добре да живее, все някой ден стига до ремонт. Остава ми плахата надежда, че до края на седмицата лудницата ще свърши.
И тъй като е пролет и цветята шестват навсякъде, ще се включа с картичката в празненството по случай рождения ден на Кали при Картичкофуриите - КФП № 109 - "Подарете ми букет", при Lily Pad Cards - Flower Challenge, а също и при Краси в Хоби Предизвикателство №9 "СКЕЧ".

понеделник, 19 март 2012 г.

Пролет, перли, дантела и разни други работи...

Днес отново минавам набързо да покажа резултата от творческото си вдъхновение през почивните дни. Всъщност вдъхновението ме спохожда и през седмицата, само дето работата ми пречи на хобитата и дори не мога да докосна кутиите с материали Имам си вече три кутии от обувки, пълни с интересни неща, и се чудя дали пък не е време и за четвърта кутия, респ. и за нови обувки...
Та ето я и нея:

Бялата хартия на основата е домашно правена от използвани листи за принтер (разбира се, подбрах такива, по които няма много отпечатан текст). Първоначално идеята беше да е с много шарени точки по нея, направени с 2 мм пънч, само че се оказа, че не съм направила толкова много конфети и хартията определено беше по-скоро бяла, но пък с красив релеф. Затова наслагах и ръчно правени цветенца, също от използвана хартия за принтер. Чудех се как точно да закрепя дантелата върху картона и накрая се спрях на класическия начин - заших я. Тъй като предишния път ми хареса ефекта на топлия ембосинг върху оцветено с акварелни моливи изображение, използвах същата хитрина и тук. А зелената хартия, която се подава оттук-оттам, си изтеглих от блога на Вили.
Ще участвам в картичката в КФП № 107 "Пролет, перли и дантела", ще се включа в празнуването на рождения ден на блога на Вили, а също и в CCH # 11 "Go green"- the background  is made of homemade /recycled/ paper.

неделя, 11 март 2012 г.

Усещане за пролет



Днес беше чудесен ден - спокоен, слънчев и бих казала мързелив, ако не се броят нескончаемите камари пране. Дори ми остана време и да се позанимавам с моите нещица и да оползотворя остатъка от ръчната хартия, която си направих наскоро. Ето за какво говоря:


За птичката използвах ето този дигитален печат. Разпечатах два пъти, единия път директно върху картичката, оцветих с акварелни моливи другия отпечатък, изрязах го и го залепих с 3D квадратчета върху първия.


Разбира се трябваше да си използвам и новата играчка -уреда за топъл ембосинг, та затова прибавих и няколко цветенца :)
Тъй като за ръчната хартия съм използвала употребявани листи от хартия за принтер, смятам да участвам с картичката в КФП № 106 "Recycling", а също и в мартенското предизвикателство на Двете елши - "Песента на птиците".

петък, 9 март 2012 г.

Набързо...

Днес минавам само набързо, за да покажа какво сътворих с новите си играчки:



Става дума за печата на Nellie Snellen



И за уреда за топъл ембосинг След оцветяването на картинката с акварелни моливи с безцветно мастило за ембосинг направих втори отпечатък отгоре и посипах с безцветна ембосинг пудра; като горд собственик на нова играчка просто трябваше да я използвам, но в интерес на истината картинката стана много сладка с този блясък отгоре.


Копчето и панделката са купени от обикновена кинкалерия. Шрифтът се казва "Матрешка" и го използвам за първи път, като езикът на клавиатурата на компютъра трябва да е руски, за да може да се пише на кирилица.


В общи линии това е.


Хубав и усмихнат ден на всички!

четвъртък, 8 март 2012 г.

Празнично



Днес във въздуха се усеща едно такова леко приповдигнато жужене. Започна още от рано сутринта, когато докато пиехме кафе с Милото у нас в кухнята забелязах, че минаващите по улицата мъже, включително и подрастващи такива, вече са се сдобили с цветно стръкче и бързат към неговата получателка. Впечатлението ми се затвърди когато отивайки на работа установих колко отговорно се стреми силният пол да оправдае осмомартенските очаквания към него - навсякъде се продаваха и купуваха цветя, а мъжете, сякаш забравили за поразмитите социални роли през последните години, като че ли се чувстваха добре в подчертано кавалерското амплоа . Това ми даде повод да се замисля, че осми март в никакъв случай не може да се нарече социалистически празник и отживелица - при условие че има толкова хора, които го отбелязват, ми се струва, че зачеркването му от празничния календар е малко прибързано. И това си има своето обяснение - докато през останалото време представителките на нежния пол сме впрегнали усилията си на много фронтове и се стремим да поддържаме имиджа си на жени-чудо, които са майки, съпруги, домакини и работещи жени едновременно, то на осми март ставаме дами или поне поради отношението на останалите се чувстваме такива и почитаме онази съзидателна сила, която е в основата на всички наши начинания.


Честит празник, мили дами!